Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200g špaldová muka
  • 120g mlety trstinovy cukor
  • štipka soli
  • kora z celeho citrona
  • 1 vajce
  • 80g masla

Krem:

  • 500g mascarpone
  • 500g soft tvaroh
  • 200g marcipán
  • 2pl včelieho medu
  • 1 hrst maty piepornej
  • 20ml liker Amaretto

Omáčka:

  • 2 hrste višni
  • štava z citrona
  • 3pl trstinoveho cukru

Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.

Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.

Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.

Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)

Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.

Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.

Ozdobime.

S láskou Mon

Autor receptu Monika Geciová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200g špaldová muka
  • 120g mlety trstinovy cukor
  • štipka soli
  • kora z celeho citrona
  • 1 vajce
  • 80g masla

Krem:

  • 500g mascarpone
  • 500g soft tvaroh
  • 200g marcipán
  • 2pl včelieho medu
  • 1 hrst maty piepornej
  • 20ml liker Amaretto

Omáčka:

  • 2 hrste višni
  • štava z citrona
  • 3pl trstinoveho cukru

Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.

Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.

Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.

Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)

Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.

Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.

Ozdobime.

S láskou Mon

Autor receptu Monika Geciová