Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Masová roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • kuřecí prsíčka - (můžete dát i vepřové maso každý dle své chuti)
  • slanina
  • eidam
  • klobása
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • bylinky dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyložte formu pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Roládu pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.

Hotovou masovou roládu vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků.Můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Autor receptu Petra Šinorová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • kuřecí prsíčka - (můžete dát i vepřové maso každý dle své chuti)
  • slanina
  • eidam
  • klobása
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • bylinky dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyložte formu pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Roládu pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.

Hotovou masovou roládu vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků.Můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Autor receptu Petra Šinorová