Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Mátový sirup - nevařený

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice