Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Medové kostky v kokosu

3.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 40 g změklé Hery
  • 140 ml vlažného mléka
  • 1 plnější lžíce tekutého medu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

POLEVA:

  • 100 g másla
  • 100 g čokolády na vaření
  • 4 lžíce rumu
  • 150 g cukru krupice
  • 75 ml mléka

DÁLE:

  • strouhaný kokos
  • mandarinkový kompot
  • bílá poleva v sáčku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Větší část cukru vyšleháme se žloutky a tukem, přidáváme mléko, med a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (peču 12 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme kraje a nakrájíme 24 kostek.

Cukr zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a rumem, spojíme s rozpuštěným cukrem.

Kostku korpusu si položíme na vidličku a nad miskou s polevou ji lžící celou zalijeme, přebývající poleva steče zpět do misky. Politou kostku pomocí špičky nože sesuneme do misky s kokosem a nahrneme kokos na všecky strany kostky. Pak ji prsty opatrně podebereme a přeneseme na tác. Před obalováním další kostky miskou s kokosem vždy trošku zatřeseme, aby se povrch kokosu srovnal.

Nakonec kostky ozdobíme například okapanými mandarinkami a pocákáme polevou ze sáčku.

Když do zbytku polevy, kokosu a odřezků korpusu přidáte trošku marmelády a rumu, uděláte ještě pár výborných kuliček a vše se spotřebuje.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 40 g změklé Hery
  • 140 ml vlažného mléka
  • 1 plnější lžíce tekutého medu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

POLEVA:

  • 100 g másla
  • 100 g čokolády na vaření
  • 4 lžíce rumu
  • 150 g cukru krupice
  • 75 ml mléka

DÁLE:

  • strouhaný kokos
  • mandarinkový kompot
  • bílá poleva v sáčku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Větší část cukru vyšleháme se žloutky a tukem, přidáváme mléko, med a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (peču 12 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme kraje a nakrájíme 24 kostek.

Cukr zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a rumem, spojíme s rozpuštěným cukrem.

Kostku korpusu si položíme na vidličku a nad miskou s polevou ji lžící celou zalijeme, přebývající poleva steče zpět do misky. Politou kostku pomocí špičky nože sesuneme do misky s kokosem a nahrneme kokos na všecky strany kostky. Pak ji prsty opatrně podebereme a přeneseme na tác. Před obalováním další kostky miskou s kokosem vždy trošku zatřeseme, aby se povrch kokosu srovnal.

Nakonec kostky ozdobíme například okapanými mandarinkami a pocákáme polevou ze sáčku.

Když do zbytku polevy, kokosu a odřezků korpusu přidáte trošku marmelády a rumu, uděláte ještě pár výborných kuliček a vše se spotřebuje.

Autor receptu Ivana Nawratová