Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Melounky - sušenky podle Marušky

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Bílé a červené těsto:

  • 250g másla
  • 250g cukr moučka
  • 200g sušeného mléka

Zelené těsto:

  • 300g mletých ořechů
  • 300 g cukr moučka
  • 1 bílek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bílé a červené těsto:

Z 250g másla, 250g cukru moučka, 200g sušeného mléka, udělat hmotu rozdělit na polovinu jednu nechat bílou druhou obarvit červenou potr.barvou.

Zelené těsto:

Z 300g mletých ořechů, 300g cukru moučka, 1 bíleku zamícháme a zpracujeme.

Bílou hmotu rozdělit na stejné díly, udělat z nich kuličky, dát do lednice nebo mrazáku ztuhnout.

Potom červené kuličky obalíme bílou hmotou, zase dáme ztuhnout a na konec obalíme zelenou hmotou a kuličky obalíme v moučkovém cukru, opět dáme ztuhnout.

Po ztuhnutí rozkrájíme na plátky jako meloun a rozpuštěnou čokoládou uděláme jadýrka.

Autor receptu Marie Hančilová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Bílé a červené těsto:

  • 250g másla
  • 250g cukr moučka
  • 200g sušeného mléka

Zelené těsto:

  • 300g mletých ořechů
  • 300 g cukr moučka
  • 1 bílek

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bílé a červené těsto:

Z 250g másla, 250g cukru moučka, 200g sušeného mléka, udělat hmotu rozdělit na polovinu jednu nechat bílou druhou obarvit červenou potr.barvou.

Zelené těsto:

Z 300g mletých ořechů, 300g cukru moučka, 1 bíleku zamícháme a zpracujeme.

Bílou hmotu rozdělit na stejné díly, udělat z nich kuličky, dát do lednice nebo mrazáku ztuhnout.

Potom červené kuličky obalíme bílou hmotou, zase dáme ztuhnout a na konec obalíme zelenou hmotou a kuličky obalíme v moučkovém cukru, opět dáme ztuhnout.

Po ztuhnutí rozkrájíme na plátky jako meloun a rozpuštěnou čokoládou uděláme jadýrka.

Autor receptu Marie Hančilová