Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Melounové cupcakes

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 20 mini cupcakes nebo cca 10 klasických budete potřebovat:

Těsto:

  • 1/2 žlutého melounu
  • 1 vajíčko
  • 80 ml oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo 2 medu
  • 70 g cukru
  • 2 malé lžičky sody
  • 180 g hladké mouky
  • 20 g polohrubé mouky

Krém:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání (33%)
  • 30 gramů cukru
  • část rozmixovaného melounu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.

Žlutý meloun pomocí polévkové lžíce nejprve zbavíme semínek. Poté pomocí stejné lžíce vydlabeme dužinu, kterou umístíme do vysoké mísy, kde ji pomocí ponorného mixéru rozmělníme na tekutou kašičku. Do ní přidáme vajíčko, olej, javorový sirup/med, cukr a promícháme. Nyní je čas pro mouku a sodu, kterou přes sítko postupně vsypeme k melounovému základu. Zamícháme, až se nám suroviny spojí - ani o trochu déle. :-)

Těstem plníme silikonové košíčky zhruba do jejich 3/4 a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 - 20 minut. Připravenost k vyjmutí provádíme klasicky párátkem či špejlí - zapíchneme - nelepí = hotovo! Upečené dortíky necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Příprava krému je rychlovka a jeho chuť je sázkou na jistotu. Všechny suroviny dáme do nádoby vhodné na šlehání a ručním šlehačem je nejprve na nízké otáčky spojíme a pak na nejvyšší vyšleháme. Krém zdobíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a povrch zdobíme dle fantazie. Já použila třpytivý máček. Ostudu si ale neuříznete ani s nastrouhanou čokoládou nebo klasickou barevnou rýží.

Autor receptu Ivča z cupcakesandcity

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 20 mini cupcakes nebo cca 10 klasických budete potřebovat:

Těsto:

  • 1/2 žlutého melounu
  • 1 vajíčko
  • 80 ml oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo 2 medu
  • 70 g cukru
  • 2 malé lžičky sody
  • 180 g hladké mouky
  • 20 g polohrubé mouky

Krém:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání (33%)
  • 30 gramů cukru
  • část rozmixovaného melounu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.

Žlutý meloun pomocí polévkové lžíce nejprve zbavíme semínek. Poté pomocí stejné lžíce vydlabeme dužinu, kterou umístíme do vysoké mísy, kde ji pomocí ponorného mixéru rozmělníme na tekutou kašičku. Do ní přidáme vajíčko, olej, javorový sirup/med, cukr a promícháme. Nyní je čas pro mouku a sodu, kterou přes sítko postupně vsypeme k melounovému základu. Zamícháme, až se nám suroviny spojí - ani o trochu déle. :-)

Těstem plníme silikonové košíčky zhruba do jejich 3/4 a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 - 20 minut. Připravenost k vyjmutí provádíme klasicky párátkem či špejlí - zapíchneme - nelepí = hotovo! Upečené dortíky necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Příprava krému je rychlovka a jeho chuť je sázkou na jistotu. Všechny suroviny dáme do nádoby vhodné na šlehání a ručním šlehačem je nejprve na nízké otáčky spojíme a pak na nejvyšší vyšleháme. Krém zdobíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a povrch zdobíme dle fantazie. Já použila třpytivý máček. Ostudu si ale neuříznete ani s nastrouhanou čokoládou nebo klasickou barevnou rýží.

Autor receptu Ivča z cupcakesandcity