Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto na korpus:

1 žloutek

250 g másla
300 g polohrubé mouky
125 g cukru

Smetanová pěna:

3 žloutky

1 vejce

50 g cukru

1 zakysaná smetana

1 dl mléka

75 ml citrónové šťávy

Ořechový sníh:

4 bílky

75 g mletých vlašských nebo lískových ořechů

175 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vypracujeme hladké těsto, dáme do fólie a na 30 min do chladničky. Odležené těsto vyválíme, přendáme na plech a stejnoměrně rozprostřeme. Propícháme na několika místech vidličkou a pečeme v troubě na 175 °C asi 40 min.

Meruňky (množství takové, aby se hustě pokladl korpus) rozpůlíme a krátce povaříme. Slijeme z nich vodu a poklademe na vychladlý korpus.

Smetanová pěna:

Všechny ingrediance smícháme a ušleháme do pěny.

Zalijeme korpus s meruňkami pěnou a znovu pečeme na 175 °C asi 30 min.

Ořechový sníh:

Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme mleté ořechy (můžou být lískové, ale na obrázku je verze s vlašskými) a cukr.

Upečený koláč potřeme ořechovým sněhem a necháme ne grilu ještě pár minut zapéct do zlatova.

Výroba je relativně složitá, ale stojí to za to..!!

DOBROU CHUŤ!

Autor receptu Moje Úroda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto na korpus:

1 žloutek

250 g másla
300 g polohrubé mouky
125 g cukru

Smetanová pěna:

3 žloutky

1 vejce

50 g cukru

1 zakysaná smetana

1 dl mléka

75 ml citrónové šťávy

Ořechový sníh:

4 bílky

75 g mletých vlašských nebo lískových ořechů

175 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vypracujeme hladké těsto, dáme do fólie a na 30 min do chladničky. Odležené těsto vyválíme, přendáme na plech a stejnoměrně rozprostřeme. Propícháme na několika místech vidličkou a pečeme v troubě na 175 °C asi 40 min.

Meruňky (množství takové, aby se hustě pokladl korpus) rozpůlíme a krátce povaříme. Slijeme z nich vodu a poklademe na vychladlý korpus.

Smetanová pěna:

Všechny ingrediance smícháme a ušleháme do pěny.

Zalijeme korpus s meruňkami pěnou a znovu pečeme na 175 °C asi 30 min.

Ořechový sníh:

Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme mleté ořechy (můžou být lískové, ale na obrázku je verze s vlašskými) a cukr.

Upečený koláč potřeme ořechovým sněhem a necháme ne grilu ještě pár minut zapéct do zlatova.

Výroba je relativně složitá, ale stojí to za to..!!

DOBROU CHUŤ!

Autor receptu Moje Úroda