Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

5.0 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajec
  • 30 dkg moučkového cukru
  • 40 dkg pol. mouky
  • cca 2 dcl mléka
  • 18 dkg hery
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Krém:

  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1a 1/4 másla
  • cukr moučka dle chuti
  • rum nebo tresť
  • kakao

POSTUP PŘÍPRAVY:

Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypř. práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme. Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý viz foto. Pak krémem potřem i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.

Krém klasika - utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Hotové krájíme na šikmé řezy!!! Nevím proč se to jmenuje metrovka, dneska jsem to pro zvědavost změřila a měří 65 cm, ale i tak je toho dost.

Autor receptu: Jana Kadavá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajec
  • 30 dkg moučkového cukru
  • 40 dkg pol. mouky
  • cca 2 dcl mléka
  • 18 dkg hery
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Krém:

  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1a 1/4 másla
  • cukr moučka dle chuti
  • rum nebo tresť
  • kakao

POSTUP PŘÍPRAVY:

Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypř. práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme. Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý viz foto. Pak krémem potřem i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.

Krém klasika - utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Hotové krájíme na šikmé řezy!!! Nevím proč se to jmenuje metrovka, dneska jsem to pro zvědavost změřila a měří 65 cm, ale i tak je toho dost.

Autor receptu: Jana Kadavá