Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Milka fialový koláč

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na těsto:

  • 200 g másla
  • 5 lžic oleje
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g potravinového škrobu
  • 1 prášek do pečiva
  • citrónová šťáva

Na jemný krém

  • 1 sklenice (ca. 600 g) borůvek
  • 1 tabulka (100 g) bílé čokolády Milka White
  • 1 sklenice (200 g) smetany
  • 100 ml mléka

Na kraví flíčky:

  • 2 tabulky (à 100 g) bílé čokolády Milka White
  • 150 g cukru moučka
  • 3–4 lžíce borůvkové šťávy
  • 10 g 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a každé než přidáme další alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citrónovou šťávou a přidáme do těsta.

Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu Milka rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré. Připravený vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) pokryjeme 3/4 těsta.

Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180°C. Tabulku bílé čokolády Milka rozlámeme na kousky a rozehřejeme do hladka ve vodní lázni. Přidáme přesátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout. Druhou tabulku bílé čokolády Milka rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na těsto:

  • 200 g másla
  • 5 lžic oleje
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g potravinového škrobu
  • 1 prášek do pečiva
  • citrónová šťáva

Na jemný krém

  • 1 sklenice (ca. 600 g) borůvek
  • 1 tabulka (100 g) bílé čokolády Milka White
  • 1 sklenice (200 g) smetany
  • 100 ml mléka

Na kraví flíčky:

  • 2 tabulky (à 100 g) bílé čokolády Milka White
  • 150 g cukru moučka
  • 3–4 lžíce borůvkové šťávy
  • 10 g 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a každé než přidáme další alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citrónovou šťávou a přidáme do těsta.

Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu Milka rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré. Připravený vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) pokryjeme 3/4 těsta.

Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180°C. Tabulku bílé čokolády Milka rozlámeme na kousky a rozehřejeme do hladka ve vodní lázni. Přidáme přesátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout. Druhou tabulku bílé čokolády Milka rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.

Zdroj viz odkaz