Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Mokrej pes od babičky

4.4 8

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 kg jablek
  • 90g cukru
  • vanilkový cukr - nejlépe domácí
  • skořice
  • 2 ks malinového pudinku - ( může být i vanilkový nebo jiný podle chuti)
  • balíček kulatých piškotů
  • šlehačka
  • 300 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Kdo nemá tyčový mixér jablka nastrouhá. Nakrájené jablka vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přidáme cukry a trošku skořice a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se nám jablka nerozvaří. Mezitím si vyskládáme na dno formy piškoty. Malinové pudinky rozmícháme v hrnku s vodou.

Pokud máme jablka rozvařená sundáme s plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Vrátíme kastrolek na plotnu a přidáme rozmíchané pudinky a povaříme. Teď vlijeme menší polovinu do formy kde máme vyskládané piškoty. Uhladíme a naskládáme druhou vrstvu piškotů a zalijeme druhou polovinou směsi. Uhladíme stěrkou a necháme zchladnout. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice na několik hodin. Nejlépe však do druhého dne. Podáváme se šlehačkou.

Tip: Vanilkový cukr je mnohem lepší doma udělaný. Pro zobrazení receptu stačí kliknout - Domácí vanilkový cukr

Dobrou chuť !!!

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 kg jablek
  • 90g cukru
  • vanilkový cukr - nejlépe domácí
  • skořice
  • 2 ks malinového pudinku - ( může být i vanilkový nebo jiný podle chuti)
  • balíček kulatých piškotů
  • šlehačka
  • 300 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Kdo nemá tyčový mixér jablka nastrouhá. Nakrájené jablka vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přidáme cukry a trošku skořice a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se nám jablka nerozvaří. Mezitím si vyskládáme na dno formy piškoty. Malinové pudinky rozmícháme v hrnku s vodou.

Pokud máme jablka rozvařená sundáme s plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Vrátíme kastrolek na plotnu a přidáme rozmíchané pudinky a povaříme. Teď vlijeme menší polovinu do formy kde máme vyskládané piškoty. Uhladíme a naskládáme druhou vrstvu piškotů a zalijeme druhou polovinou směsi. Uhladíme stěrkou a necháme zchladnout. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice na několik hodin. Nejlépe však do druhého dne. Podáváme se šlehačkou.

Tip: Vanilkový cukr je mnohem lepší doma udělaný. Pro zobrazení receptu stačí kliknout - Domácí vanilkový cukr

Dobrou chuť !!!

Autor receptu Romča