Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Moravské koláčky

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g hladké mouky
  • 200ml oleje
  • 300ml vlažného mléka
  • kostička kvasnic
  • 4 žloutky
  • špetička soli
  • 3 lžíce cukru
  • vanilka
  • strouhaná citrónová kůra

Tvarohová nádivka:

  • 500g tvarohu
  • 2 žloutky
  • 100g cukru moučky
  • rozinky
  • vanilka

Posypka:

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla

Na potření:

  • trocha másla
  • rum

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vypracujeme vláčné těsto, které necháme po důkladném vypracování kynout. Během kynutí 1-2krať promícháme, aby se nám těsto pěkně bublinkovalo, dostal se do něj vzduch. Po vykynutí si těsto rozdělíme na vále na maličké bochánky a ty plníme tvarohovou nádivkou.

Po naplnění tvarohem dáme bochánky na plech,uprostřed koláčků uděláme dolík, koláček potřeme vajíčkem, do dolíku dáme lžičku borůvkové marmelády a posypeme posýpkou. Posýpku uděláme z polohrubé mouky, cukru a másla, promneme prsty, až se utvoří žmolenka, koláčky tímto patrně posypeme v dolíku na marmeládu.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do růžova. Koláčky až jsou již vychladlé, tak potíráme s peroutkou rozeskvařeným máslem s přidáním rumu :-). Lehce pocukrujeme.

Autor receptu Petra Svobodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g hladké mouky
  • 200ml oleje
  • 300ml vlažného mléka
  • kostička kvasnic
  • 4 žloutky
  • špetička soli
  • 3 lžíce cukru
  • vanilka
  • strouhaná citrónová kůra

Tvarohová nádivka:

  • 500g tvarohu
  • 2 žloutky
  • 100g cukru moučky
  • rozinky
  • vanilka

Posypka:

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla

Na potření:

  • trocha másla
  • rum

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vypracujeme vláčné těsto, které necháme po důkladném vypracování kynout. Během kynutí 1-2krať promícháme, aby se nám těsto pěkně bublinkovalo, dostal se do něj vzduch. Po vykynutí si těsto rozdělíme na vále na maličké bochánky a ty plníme tvarohovou nádivkou.

Po naplnění tvarohem dáme bochánky na plech,uprostřed koláčků uděláme dolík, koláček potřeme vajíčkem, do dolíku dáme lžičku borůvkové marmelády a posypeme posýpkou. Posýpku uděláme z polohrubé mouky, cukru a másla, promneme prsty, až se utvoří žmolenka, koláčky tímto patrně posypeme v dolíku na marmeládu.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do růžova. Koláčky až jsou již vychladlé, tak potíráme s peroutkou rozeskvařeným máslem s přidáním rumu :-). Lehce pocukrujeme.

Autor receptu Petra Svobodová