Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Mungo salát s ovocem

2.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • naklíčené mungo
  • mrkev pekingské zelí
  • pomeranč (nebo) hruška (nebo) mango
  • olej
  • sůl
  • ocet

POSTUP PŘÍPRAVY:

nejprve je potřeba naklíčit mungo – to je nejjednodušší klíčení, stačí ho ráno nasypat do misky, zalít vodou a nechat nabobtnat. Večer vodu vyměnit, ale už ji nedávat tolik, horní vrstva mungových fazolek už by měla být na vzduchu. A ráno opět vyměnit vodu, večer znova a druhý den ráno máte klíčky výborné chuti.

Tak zpět k receptu – jednoduše smíchám naklíčené mungo s nastrouhanou mrkví, pekingským zelím a nakrájeným ovocem - nám chutná nejvíce s hruškou, nebo s pomerančem či mangem. Jemně posolím, lehce zakápnu olejem a přidávám i lžičku octa – ale já mám všeobecně ráda kyselejší věci, takže možná raději před octováním salát ochutnejte. A to je vše, stačí jen promíchat a začít jíst.

Autor receptu Jana

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • naklíčené mungo
  • mrkev pekingské zelí
  • pomeranč (nebo) hruška (nebo) mango
  • olej
  • sůl
  • ocet

POSTUP PŘÍPRAVY:

nejprve je potřeba naklíčit mungo – to je nejjednodušší klíčení, stačí ho ráno nasypat do misky, zalít vodou a nechat nabobtnat. Večer vodu vyměnit, ale už ji nedávat tolik, horní vrstva mungových fazolek už by měla být na vzduchu. A ráno opět vyměnit vodu, večer znova a druhý den ráno máte klíčky výborné chuti.

Tak zpět k receptu – jednoduše smíchám naklíčené mungo s nastrouhanou mrkví, pekingským zelím a nakrájeným ovocem - nám chutná nejvíce s hruškou, nebo s pomerančem či mangem. Jemně posolím, lehce zakápnu olejem a přidávám i lžičku octa – ale já mám všeobecně ráda kyselejší věci, takže možná raději před octováním salát ochutnejte. A to je vše, stačí jen promíchat a začít jíst.

Autor receptu Jana