Hledat
Filters

Nádivka s kopřivami

Potřebné přísady:
  • 7 rohlíků nebo housek
  • 7 vajec
  • 600 g vařeného uzeného bůčku
  • 250 ml vývaru z uzeného masa
  • 1,5 - 2 hrsti spařených a nasekaných kopřiv
  • 60 g másla
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • máslo + strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
Postup přípravy:
  1. Uzený bůček uvaříme ve vodě a necháme vychladnout.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vývarem z masa. Žloutky utřeme se změklým máslem, osolíme, opepříme a dochutíme mletým muškátovým oříškem. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. K rohlíkům přidáme žloutky s máslem, na kostičky pokrájený bůček, spařené a nasekané kopřivy a vše dobře promícháme promícháme. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků a lehce promícháme. Nádivku dáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

31
Zobrazit detail Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka
Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

42
Zobrazit detail Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní
Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

41
Zobrazit detail Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku
Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Zobrazit detail Vepřové maso pečené ve smetaně
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
TOPlist