Hledat
Filters

Nadýchané bramborové lívance

Potřebné přísady:
  • 4-5 vařených brambor
  • 2 vejce
  • 1/2 čerstvého droždí
  • 60g hrubé mouky
  • 250-300g polohrubé mouky + mouka navíc - když se vám bude zdát těsto moc řídké, teplá voda na zadělání
  • 1 lžíce cukru
  • 1-2 lžičky soli
  • 1-2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu + navíc může být nasekaná pažitka
  • cibulová nať nebo česnek nebo nastrouhaný sýr nebo salám…přidejte, nač máte zrovna chuť…
Postup přípravy:
  1. Uvařené brambory nastrouháme na jemno, promícháme je s vejci, uděláme vařečkou důlek, do kterého nasypeme mouky, rozdrobíme droždí a pomocí cukru a teplé vody necháme vzejít kvásek. Potom přidáme ostatní koření a vypracujeme těsto, může být řidší konzistence, ale ne tekuté, zkrátka tak akorát husté. V případě potřeby přisypte mouku.
  2. Necháme 45minut vykynout v teple a pak už smažíme. Lžící nabíráme těsto a vkládáme na rozehřátou pánev.
  3. Jako příloha stačí zeleninový salát a nebo můžete navrch udělat masovou směs a pod….
  4. Dobrou chuť!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

31
Zobrazit detail Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami
Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

11
Zobrazit detail Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc
Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Zobrazit detail Brokolice se slaninou a kukuřicí
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Zobrazit detail Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci
TOPlist