Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Nepečená kokosová roláda

4.9 7

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Tmavé těsto :

  • 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • trochu mléka

Náplň na kokosovou hmotu :

  • 3 lžíce másla
  • 4 - 5 lžíce moučkového cukru
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Piškoty na tmavé těsto smícháme s cukrem, kakaem, nastrouhané piškoty a rumem - přidáme tolik mléka, aby vzniklo tužší hladké těsto... Krém na kokosovou hmotu přípravíme z utřeného tuku s cukrem a smíchaného s kokosem.

Tmavé těsto z něj vyválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) obdélníkový plát... Pak rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník.

HHotovou kokosovou hmotu položíme na tmavé těsto a roládu svineme pomocí mikrotenového fólii. Hotovou roládu odstraníme mikrotenový fólie a zabalíme ho do alobalu, která vydrží v chladu, tak asi 2 až tři týdny.

Autor receptu Helena Z.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Tmavé těsto :

  • 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • trochu mléka

Náplň na kokosovou hmotu :

  • 3 lžíce másla
  • 4 - 5 lžíce moučkového cukru
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Piškoty na tmavé těsto smícháme s cukrem, kakaem, nastrouhané piškoty a rumem - přidáme tolik mléka, aby vzniklo tužší hladké těsto... Krém na kokosovou hmotu přípravíme z utřeného tuku s cukrem a smíchaného s kokosem.

Tmavé těsto z něj vyválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) obdélníkový plát... Pak rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník.

HHotovou kokosovou hmotu položíme na tmavé těsto a roládu svineme pomocí mikrotenového fólii. Hotovou roládu odstraníme mikrotenový fólie a zabalíme ho do alobalu, která vydrží v chladu, tak asi 2 až tři týdny.

Autor receptu Helena Z.