Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Ořechové řezy

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO

  • 5 vajíček
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce mletých oříšku vlašských či lískových
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 lžíce kakaa

NÁPLŇ

  • 250g mletých oříšku vlašských či lískových
  • 150g cukru moučky
  • asi tak 3 dcl rozpustné kávy Nescafe Velvet
  • 250g másla

NA NÁPLŇ

  • 2 šlehačky
  • 1 ztužovač za studena Dr Otker

DÁLE

  • čokoláda mléčná
  • 1 zakysaná smetana
  • rum
  • piškoty nebo be-be oplatky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny.Přidáme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem.Mleté oříšky a nakonec sníh z bílku.Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 15-20 minut na 200°C. RADĚJI HLÍDAT.

Těsta je málo dávám na menší hluboký plech cca 42x32 a i tak mám co dělat abych těsto rozetřela.

Uvaříme 3 dcl kávy - já dávám 2 lžičky kávy na 1 dcl - takže 6 lžiček na 3 dcl.

Můžete použít i jinou rozpustnou nebo třeba turka, ale změní to i chuť zákusku.A ta Velvet je tam tak akorát a není to ani moc cítit kávou. takže ti co kávu nemají rádi se nemusí bát :).

Připravíme nádivku.Oříšky,máslo pokojové teploty, cukr a 1,5 až 2 dcl vychlazené kávy - vymícháme - nejlépe rukou.

Připravíme šlehačku.Obě šlehačky vyšleháme.Do vyšlehané šlehačky dáme připravený ztužovač za studena dle návodu na obalu.

Vychladlý korpus pokapeme rumem a potřeme oříškovou náplní.Na náplň skládáme piškoty, které namáčíme ve zbylé kávě.Na piškoty dáme šlehačku.Dáme do lednice zatuhnout a mezitím si připravíme čokoládu.Rozpustíme si ji ve vodní lázní a zamícháme do ní zakysanou smetanu.Já teda při rozpouštění čokolády dala trošku i 100% tuku asi tak 1-2 lžičky - aby to šlo lépe :)

Dobrou chuť...Podaváme vychlazený

Autor receptu: Gabriela Glabajová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO

  • 5 vajíček
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce mletých oříšku vlašských či lískových
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 lžíce kakaa

NÁPLŇ

  • 250g mletých oříšku vlašských či lískových
  • 150g cukru moučky
  • asi tak 3 dcl rozpustné kávy Nescafe Velvet
  • 250g másla

NA NÁPLŇ

  • 2 šlehačky
  • 1 ztužovač za studena Dr Otker

DÁLE

  • čokoláda mléčná
  • 1 zakysaná smetana
  • rum
  • piškoty nebo be-be oplatky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny.Přidáme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem.Mleté oříšky a nakonec sníh z bílku.Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 15-20 minut na 200°C. RADĚJI HLÍDAT.

Těsta je málo dávám na menší hluboký plech cca 42x32 a i tak mám co dělat abych těsto rozetřela.

Uvaříme 3 dcl kávy - já dávám 2 lžičky kávy na 1 dcl - takže 6 lžiček na 3 dcl.

Můžete použít i jinou rozpustnou nebo třeba turka, ale změní to i chuť zákusku.A ta Velvet je tam tak akorát a není to ani moc cítit kávou. takže ti co kávu nemají rádi se nemusí bát :).

Připravíme nádivku.Oříšky,máslo pokojové teploty, cukr a 1,5 až 2 dcl vychlazené kávy - vymícháme - nejlépe rukou.

Připravíme šlehačku.Obě šlehačky vyšleháme.Do vyšlehané šlehačky dáme připravený ztužovač za studena dle návodu na obalu.

Vychladlý korpus pokapeme rumem a potřeme oříškovou náplní.Na náplň skládáme piškoty, které namáčíme ve zbylé kávě.Na piškoty dáme šlehačku.Dáme do lednice zatuhnout a mezitím si připravíme čokoládu.Rozpustíme si ji ve vodní lázní a zamícháme do ní zakysanou smetanu.Já teda při rozpouštění čokolády dala trošku i 100% tuku asi tak 1-2 lžičky - aby to šlo lépe :)

Dobrou chuť...Podaváme vychlazený

Autor receptu: Gabriela Glabajová