Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Ořechový hřbet

4.2 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 2 vejce
  • 150 g Hery
  • 150 g cukru moučka
  • 100 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

NÁPLŇ:

  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 40 g kakaa
  • 50 ml rumu
  • 50 g rozinek
  • 50 g marmelády
  • 200 g strouhaných ořechů

DÁLE:

  • marmeláda na pomazání (nejlépe meruňková)
  • čokoláda nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme.

Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu.

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.

Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 2 vejce
  • 150 g Hery
  • 150 g cukru moučka
  • 100 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

NÁPLŇ:

  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 40 g kakaa
  • 50 ml rumu
  • 50 g rozinek
  • 50 g marmelády
  • 200 g strouhaných ořechů

DÁLE:

  • marmeláda na pomazání (nejlépe meruňková)
  • čokoláda nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme.

Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu.

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.

Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.

Autor receptu Ivana Nawratová