Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Ořechový koláč s jablky

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové, …)
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Perníkové koření
  • Lžíce medu

POSTUP PŘÍPRAVY:

V misce smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřící prášek a koření.

Přidejte med, vejce, rostlinné mléko a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a ozdobte oloupaným a na plátky nakrájeným jablkem.

Pečte na 180° asi 40 minut a průběžně kontrolujte špejlí.

 

Přibližné výživové hodnoty na 1/8 koláče:

  • Energetická hodnota: 258 kcal
  • Bílkoviny: 8,1 g
  • Sacharidy: 22,6 g
  • Tuky: 14,7 g
  • Vláknina: 4,1 g

Náklady na suroviny (na celý koláč): cca 80,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové, …)
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Perníkové koření
  • Lžíce medu

POSTUP PŘÍPRAVY:

V misce smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřící prášek a koření.

Přidejte med, vejce, rostlinné mléko a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a ozdobte oloupaným a na plátky nakrájeným jablkem.

Pečte na 180° asi 40 minut a průběžně kontrolujte špejlí.

 

Přibližné výživové hodnoty na 1/8 koláče:

  • Energetická hodnota: 258 kcal
  • Bílkoviny: 8,1 g
  • Sacharidy: 22,6 g
  • Tuky: 14,7 g
  • Vláknina: 4,1 g

Náklady na suroviny (na celý koláč): cca 80,-

Autor receptu Lucie Podolová - Zlínský nočník