Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Osvěžující malinové řezy

4.5 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL oleje
  • 5 PL vody

KRÉM:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 400 g zakysané smetany,
  • 2 PL cukru moučka
  • 250 g malin (mražených)
  • 100 g cukru krupice
  • 5 želatinových plátků

DÁLE:

  • 750 g jahod (mražených)
  • 250 g malin (mražených)
  • 150 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pomalu vléváme olej s vodou, vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. (Je třeba šlehat dost dlouho. Kdo spěchá, ušlehá sníh zvlášť.) Těsto nalijeme na vyšší plech 30x 40 cm, vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut.

Na vychladlý korpus naskládáme půlky ještě mírně zmrzlých jahod a do mezer položíme maliny. Zbytek malin (250 g) zasypeme cukrem a povaříme, pak přepasírujeme zrníčka a necháme trochu vychladnout. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme. Želatinové plátky, namočené v hodně studené vodě, po 10 minutách vyndáme a okapané vmícháme do ještě teplé malinové šťávy, ve které se rozpustí. Šťávu pomalu vléváme do tvarohu, který při tom stále mícháme. Krém nalijeme na moučník a uložíme od ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL oleje
  • 5 PL vody

KRÉM:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 400 g zakysané smetany,
  • 2 PL cukru moučka
  • 250 g malin (mražených)
  • 100 g cukru krupice
  • 5 želatinových plátků

DÁLE:

  • 750 g jahod (mražených)
  • 250 g malin (mražených)
  • 150 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pomalu vléváme olej s vodou, vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. (Je třeba šlehat dost dlouho. Kdo spěchá, ušlehá sníh zvlášť.) Těsto nalijeme na vyšší plech 30x 40 cm, vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut.

Na vychladlý korpus naskládáme půlky ještě mírně zmrzlých jahod a do mezer položíme maliny. Zbytek malin (250 g) zasypeme cukrem a povaříme, pak přepasírujeme zrníčka a necháme trochu vychladnout. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme. Želatinové plátky, namočené v hodně studené vodě, po 10 minutách vyndáme a okapané vmícháme do ještě teplé malinové šťávy, ve které se rozpustí. Šťávu pomalu vléváme do tvarohu, který při tom stále mícháme. Krém nalijeme na moučník a uložíme od ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Nakrájené kousky ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Autor receptu Ivana Nawratová