Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Ovocný řez

4.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 1 sklenička oleje
  • 1 sklenička vlažné vody
  • 1 sklenička cukr krupice
  • 2 skleničky polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr/vanilkový lusk

Dále:

  • 500g jahod
  • 1 skleničku cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce želatiny

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce, olej, vodu, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PP, lehce zamícháme a korpus upečeme.

500g jahod a 1 skleničku cukru rozmixujeme, lehce zamícháme 2 zakysané smetany a v 0,1 dcl sladké smetany rozpuštěnou želatinu/1lžíci. Masu nalejeme na vychladlý korpus, poklademe vocem a polejeme galaretkou/ovocnou želatinou. Zákusek dáme vytuhnout aspoň na 2 hodiny do lednice.

Autor receptu Petra Svobodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 1 sklenička oleje
  • 1 sklenička vlažné vody
  • 1 sklenička cukr krupice
  • 2 skleničky polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr/vanilkový lusk

Dále:

  • 500g jahod
  • 1 skleničku cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce želatiny

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce, olej, vodu, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PP, lehce zamícháme a korpus upečeme.

500g jahod a 1 skleničku cukru rozmixujeme, lehce zamícháme 2 zakysané smetany a v 0,1 dcl sladké smetany rozpuštěnou želatinu/1lžíci. Masu nalejeme na vychladlý korpus, poklademe vocem a polejeme galaretkou/ovocnou želatinou. Zákusek dáme vytuhnout aspoň na 2 hodiny do lednice.

Autor receptu Petra Svobodová