Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Ovocný suchárek

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g různého sušeného ovoce,kandovaného ovoce ,oříšků,rozinek-vše pokrájené na jemno
  • 1 čokoláda na vaření pokrájená na drobno
  • 4 vejce
  • 100g mouky
  • 100g cukru
  • 50g medu
  • 100g sádla
  • 1/2prášku do pečiva
  • 1+1+1 lžičky skořice, hřebíčků, badyánu
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 citron vymačkat šťávu, nastrouhaná kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovocný suchárek je oblíbený pro svou vůni koření, vůni skořice, hřebíčků a badyánu, které se v tomto receptě používá, chuť medu, sušeného ovoce, různých druhu oříšků. Vydrží dlouhou dobu uskladněný v krabičce a čím déle, tím je lepší, vydrží i měsíc a třebas přijde k chutí nečekaně návštěvě.

Vypracujeme těsto, uděláme 4 šišky, které pečeme na 180 stupňů do růžová. Pokrájíme, vychladlé uskladníme.

Autor receptu Petra Svobodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g různého sušeného ovoce,kandovaného ovoce ,oříšků,rozinek-vše pokrájené na jemno
  • 1 čokoláda na vaření pokrájená na drobno
  • 4 vejce
  • 100g mouky
  • 100g cukru
  • 50g medu
  • 100g sádla
  • 1/2prášku do pečiva
  • 1+1+1 lžičky skořice, hřebíčků, badyánu
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 citron vymačkat šťávu, nastrouhaná kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovocný suchárek je oblíbený pro svou vůni koření, vůni skořice, hřebíčků a badyánu, které se v tomto receptě používá, chuť medu, sušeného ovoce, různých druhu oříšků. Vydrží dlouhou dobu uskladněný v krabičce a čím déle, tím je lepší, vydrží i měsíc a třebas přijde k chutí nečekaně návštěvě.

Vypracujeme těsto, uděláme 4 šišky, které pečeme na 180 stupňů do růžová. Pokrájíme, vychladlé uskladníme.

Autor receptu Petra Svobodová