Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pařížská roláda

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.

Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.

Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.

Autor receptu Barbora Tinglová (FB Skupina)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.

Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.

Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.

Autor receptu Barbora Tinglová (FB Skupina)