Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pařížský dort

4.8 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 300g cukru moučky
  • 150ml vody
  • 150ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1PDP
  • lžíce kakaa

Krém:

  • 4 šlehačky
  • 300g hořké čokolády
  • rybízový džem

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 50g tuku

POSTUP PRÍPRAVY:

Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.

Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.

Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.

Autor receptu Tereza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 300g cukru moučky
  • 150ml vody
  • 150ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1PDP
  • lžíce kakaa

Krém:

  • 4 šlehačky
  • 300g hořké čokolády
  • rybízový džem

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 50g tuku

POSTUP PRÍPRAVY:

Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.

Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.

Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.

Autor receptu Tereza M.