Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pečené fíky s citrónovým krémem

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

NA PEČENÉ OVOCE:

  • 8 čerstvých fíků ( vybírejte pěkně zralé )
  • 400g červených hroznů
  • 100ml sladkého dezertního vína
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • Nastrouhaná kůra z ½ citrónu

NA KRÉM:

  • 200g zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónového krému

Citrónový krém najdete v řetězci v Marks&Spenser nebo si ho můžete sami vyrobit.

Recept na krém zde - http://www.kitchenette.cz/clanek/94-citronovy-krem-lemon-curd

OZDOBU:

  • Sekané vlašské ořechy
  • Strouhaná kůra z citrónu

Ze všeho nejdřív si rozehřej troubu na 180°C. Fíky nařízni na vrchní straně do kříže a vyskládej je do pekáčku řezem nahoru. Mezi fíky dej na menší trsy rozdělené hrozny.

Vanilkový lusk podélně rozřízni a vyškrábni z něj semínka rovnou na pánev a přidej i prázdný lusk, třtinový cukr, dezertní víno a nastrouhanou citronovou kůru. Vše vař na pánvi dokud se cukr nerozpustí. Vzniklým sirupem přelij ovoce v pekáčku a dej péct na 10-15 minut.

Mezitím si nachystej smetanovo-citrónový krém. Pokud budeš používat koupený citrónový krém, tak stačí vmíchat dvě lžíce do zakysané smetany. Ale na udělání si vlastního, domácího krému, opravdu nic není. Takže se do něj při čekání na ovoce, můžeš v klidu pustit.

Pak už jen zbývá nandat ovoce, podle libosti do menších misek a zalít skvělým ovocným sirupem, který nám vznikl pečením. Nakonec vše ozdob nokem smetanovo-citronového krému a posyp nasekanými ořechy a citrónovou kůrou.

Tento recept jsme už dělali pár týdnů zpátky, ale věříme, že je stále aktuální. Snad si ho zamiluješ stejně jako my a zařadíš ho do kategorie “oblíbených“. Budeme moc rádi, když nám napíšeš nějaké tipy na recepty z pečeného ovoce, protože sezóna nám na tyto pokrmy začíná. Náš další recept, který ukazuje, co se dá aktuálně z ovoce vykouzlit, najdeš tady. Doufáme, že inspirace pro dnešek bylo dost

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj viz odkaz v pravé horní části příspěvku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

NA PEČENÉ OVOCE:

  • 8 čerstvých fíků ( vybírejte pěkně zralé )
  • 400g červených hroznů
  • 100ml sladkého dezertního vína
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • Nastrouhaná kůra z ½ citrónu

NA KRÉM:

  • 200g zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónového krému

Citrónový krém najdete v řetězci v Marks&Spenser nebo si ho můžete sami vyrobit.

Recept na krém zde - http://www.kitchenette.cz/clanek/94-citronovy-krem-lemon-curd

OZDOBU:

  • Sekané vlašské ořechy
  • Strouhaná kůra z citrónu

Ze všeho nejdřív si rozehřej troubu na 180°C. Fíky nařízni na vrchní straně do kříže a vyskládej je do pekáčku řezem nahoru. Mezi fíky dej na menší trsy rozdělené hrozny.

Vanilkový lusk podélně rozřízni a vyškrábni z něj semínka rovnou na pánev a přidej i prázdný lusk, třtinový cukr, dezertní víno a nastrouhanou citronovou kůru. Vše vař na pánvi dokud se cukr nerozpustí. Vzniklým sirupem přelij ovoce v pekáčku a dej péct na 10-15 minut.

Mezitím si nachystej smetanovo-citrónový krém. Pokud budeš používat koupený citrónový krém, tak stačí vmíchat dvě lžíce do zakysané smetany. Ale na udělání si vlastního, domácího krému, opravdu nic není. Takže se do něj při čekání na ovoce, můžeš v klidu pustit.

Pak už jen zbývá nandat ovoce, podle libosti do menších misek a zalít skvělým ovocným sirupem, který nám vznikl pečením. Nakonec vše ozdob nokem smetanovo-citronového krému a posyp nasekanými ořechy a citrónovou kůrou.

Tento recept jsme už dělali pár týdnů zpátky, ale věříme, že je stále aktuální. Snad si ho zamiluješ stejně jako my a zařadíš ho do kategorie “oblíbených“. Budeme moc rádi, když nám napíšeš nějaké tipy na recepty z pečeného ovoce, protože sezóna nám na tyto pokrmy začíná. Náš další recept, který ukazuje, co se dá aktuálně z ovoce vykouzlit, najdeš tady. Doufáme, že inspirace pro dnešek bylo dost

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj viz odkaz v pravé horní části příspěvku