Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Perník s povidly a ořechy

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 18 dkg mletého cukru
  • 2 celá vejce
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1/2 kávové lžičky perníkového koření
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme do chladna.

Na druhý den rozválíme na 4 pláty délky plechu asi 10 cm široké. Do středu plátu namažeme povidla a naskládáme ořechy. Kraje přeložíme ke středu jako u závinu. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme při teplotě 180°C.

Krájíme na úzké plátky.

Autor receptu Jana Ježová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 18 dkg mletého cukru
  • 2 celá vejce
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1/2 kávové lžičky perníkového koření
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme do chladna.

Na druhý den rozválíme na 4 pláty délky plechu asi 10 cm široké. Do středu plátu namažeme povidla a naskládáme ořechy. Kraje přeložíme ke středu jako u závinu. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme při teplotě 180°C.

Krájíme na úzké plátky.

Autor receptu Jana Ježová