Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Plněné medovníčky

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300g hl. mouky
  • 180g cukru moučka
  • 2 pol. lžíce medu
  • 2 ks vajec
  • půl kávové lžičky sody bicarbony
  • 1 kávová lžička perníkového koření

Náplň:

  • 100g mletých piškotů
  • 0,5 dcl rumu
  • 2 pol. lžíce povidel

Poleva:

  • 100g hořké čokolády
  • 50g Omegy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Poté pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Upečené budeme plnit ( mazat ) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky. Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby

Celkem jsem z této dávky měla 62 ks hotových slepených perníčků. Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou. Já jsem použila domácí čokoládovou polevu

Autor receptu Aneta Vagalová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300g hl. mouky
  • 180g cukru moučka
  • 2 pol. lžíce medu
  • 2 ks vajec
  • půl kávové lžičky sody bicarbony
  • 1 kávová lžička perníkového koření

Náplň:

  • 100g mletých piškotů
  • 0,5 dcl rumu
  • 2 pol. lžíce povidel

Poleva:

  • 100g hořké čokolády
  • 50g Omegy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Poté pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Upečené budeme plnit ( mazat ) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky. Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby

Celkem jsem z této dávky měla 62 ks hotových slepených perníčků. Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou. Já jsem použila domácí čokoládovou polevu

Autor receptu Aneta Vagalová