Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g kokosový tuk
  • 100g cukru (kokosový, vanilkový, třtinový, atd)
  • kilo švestek
  • listové těsto
  • vanilkový nebo skořicový cukr
  • konopné semínko
  • šlehačka
  • provamel
  • zmrzlina z vanilkového sojového mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dej na pánev (celokovovou, jelikož pak půjde do trouby) máslo a cukr a nech rozpustit na mírném plameni. Mezitím si odjadři a rozpul švestky. Když se v pánvi máslo a cukr spojí a vytvoří krásnou hnědožlutou kašičkovitou hmotu, tak ji odstav a rovnou do ní vyskládej švestky.

Celé to posyp ještě vanilkovým nebo skořicovým cukrem a konopným semínkem a překrej listovým těstem. Aby těsto mohlo v dýchat, udělej do běj špičkou nože pár dírek a šoupni ho do předem vyhřáté trouby (180 až 200 °C) na cca 40minut (lepší je to průběžně kontrolovat, někdy se to udělá dříve, záleží na typu trouby).

Hotový koláč nech alespoň hodinu vychladnout a následně obrať / otoč na talíř, nebo tác. Podává se se zmrzlinou a šlehačkou.

Dobrou chuť !

Autor receptu Michal Ludvig

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g kokosový tuk
  • 100g cukru (kokosový, vanilkový, třtinový, atd)
  • kilo švestek
  • listové těsto
  • vanilkový nebo skořicový cukr
  • konopné semínko
  • šlehačka
  • provamel
  • zmrzlina z vanilkového sojového mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dej na pánev (celokovovou, jelikož pak půjde do trouby) máslo a cukr a nech rozpustit na mírném plameni. Mezitím si odjadři a rozpul švestky. Když se v pánvi máslo a cukr spojí a vytvoří krásnou hnědožlutou kašičkovitou hmotu, tak ji odstav a rovnou do ní vyskládej švestky.

Celé to posyp ještě vanilkovým nebo skořicovým cukrem a konopným semínkem a překrej listovým těstem. Aby těsto mohlo v dýchat, udělej do běj špičkou nože pár dírek a šoupni ho do předem vyhřáté trouby (180 až 200 °C) na cca 40minut (lepší je to průběžně kontrolovat, někdy se to udělá dříve, záleží na typu trouby).

Hotový koláč nech alespoň hodinu vychladnout a následně obrať / otoč na talíř, nebo tác. Podává se se zmrzlinou a šlehačkou.

Dobrou chuť !

Autor receptu Michal Ludvig