Hledat
Filters

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Potřebné přísady:
  • mrkev
  • celer
  • petrežel
  • brambory
  • cibule
  • česnek
  • máslo
  • řasa kombu - ( kdo nepoužívá vynechá)
  • sůl - používám hrubou mořskou nerafinlvanou
  • domácí vegeta

Na drobení:

  • hrubá mouka
  • vejce
Postup přípravy:
  1. Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a opět opláchneme. Nakrájíme na požadované tvary.
  2. Cibuli překrojíme napůl.
  3. Na dno kastrolu dáme máslo a přepustíme pak přidáme cibul a opečeme. Přidáme i ostatní zeleninu a chvilku cca 5 min opekáme za stálého míchání. Na poslední dvě minuty přidáme kousek (pár cm ) řasy a také ji opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  4. Jakmile se polévka vaří přiklopím pokličkou s dirkami a nebo u obyč nechám mezeru, stáhnete na minimum. Já táhnu vývar na 3. Nebo pokud máte plyn tak na malý plamínek a nexháme táhnout cca 1,5 až 2.
  5. Mezitím si připravíme drobení. Do hrnečku si rozklepneme vejce a přidáváme hrubou mouku. Vidličkou zravováváme až je směs hodně hutná.
  6. Vyklepneme obsah hrnku na vál pomoučněný hrubou moukou. A hněteme, překládáme až máme opravdu hutnou hmotu.
  7. Vál pomoučníme a vyndáme si struhadlo. A strouhámd na nejvetsi
  8. Pokud se lepí těsto a špatně se strouhá je na to trik - vždy strčete do hrubé mouky pomačkejte v ní a ostrouhejte ze všech stran. A takhle pořád dokola.
  9. Rozprostřete nastrojhané drobení po válce nebo dejte na papír a na topení, jakou kdo má možnost a nechte proschnout.
  10. Vývar máme hotov a tak nezbývá než přidat drobení a domácí vegetu.
  11. Vaříme pět minunek a máme hotovo.
  12. Vypneme a odstavíme a až teď osolíme podle chuti. Promícháme.
  13. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist