Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Podzimní koláček zdravě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

12 porcí. Čas na přípravu a pečení: 60 minut

🔴Korpus:

  • 1/2 balení Medové jablko LeGracie(legracie.cz)
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 lžíce mletých ořechů (vlašské)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sladidla( čekankový sirup)

🔴Náplň kakaová:

  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíčka sladidla

🔴Náplň dýňová:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g dýňového pyré

🔴Nočky na ozdobu zelené:

  • 100 g tvarohu
  • 1 Matcha čaj
  • 1 lžička sladidla

🔴Nočky na ozdobu žluté:

  • 100 g tvarohu
  • kousek zralého manga
  • 1 lžička sladidla

POSTUP PŘÍPRAVY:

💖 korpusek z kuskusu a jáhel, bez lepku

Je podzim a stále kolem nás na trhu je velká nabídka dýní a cuket a podzimní zeleniny. A já jsem ještě neodolala a připravila pro Vás tento jednoduchý a rychlý cheescace s nádechem podzimu a vůní skořice, protože cítím, že je poslední šance a od zítra již jedu jen Vánoce💞

💡Navíc zdravé sacharidy nám dodají energii a i malý kousek nás zasytí.

🔶Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Medové jablko připravíme dle návodu( s poloviční dávkou tekutiny, máme pouze půl balení).

🔶Sundáme z plotýnky, vmícháme kokos, vejce, mleté ořechy a slad a dáme do kulaté pečící formy vyložené papírem péct na cca 25 minut.

🔶Náplně vytvoříme smícháním ingrediencí. Vytáhneme korpus, který by měl byt na povrchu pružný a lehce upečený a natřeme na něj čokoládovou náplň a pečeme cca 10 minut.

🔶Pak korpusek vytáhneme a natřeme na něj dýňovou náplň a vidličkou opatrně obě náplně propojíme. Pečeme ještě cca 20 minut. Pak necháme vychladnout a dozdobíme nočky dle fantazie.

🔶Nočky opět vždy vyšleháme ingredience a dvěma lžičkami pak zdobíme.

Autor receptu Tichovy Dobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

12 porcí. Čas na přípravu a pečení: 60 minut

🔴Korpus:

  • 1/2 balení Medové jablko LeGracie(legracie.cz)
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 lžíce mletých ořechů (vlašské)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sladidla( čekankový sirup)

🔴Náplň kakaová:

  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíčka sladidla

🔴Náplň dýňová:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g dýňového pyré

🔴Nočky na ozdobu zelené:

  • 100 g tvarohu
  • 1 Matcha čaj
  • 1 lžička sladidla

🔴Nočky na ozdobu žluté:

  • 100 g tvarohu
  • kousek zralého manga
  • 1 lžička sladidla

POSTUP PŘÍPRAVY:

💖 korpusek z kuskusu a jáhel, bez lepku

Je podzim a stále kolem nás na trhu je velká nabídka dýní a cuket a podzimní zeleniny. A já jsem ještě neodolala a připravila pro Vás tento jednoduchý a rychlý cheescace s nádechem podzimu a vůní skořice, protože cítím, že je poslední šance a od zítra již jedu jen Vánoce💞

💡Navíc zdravé sacharidy nám dodají energii a i malý kousek nás zasytí.

🔶Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Medové jablko připravíme dle návodu( s poloviční dávkou tekutiny, máme pouze půl balení).

🔶Sundáme z plotýnky, vmícháme kokos, vejce, mleté ořechy a slad a dáme do kulaté pečící formy vyložené papírem péct na cca 25 minut.

🔶Náplně vytvoříme smícháním ingrediencí. Vytáhneme korpus, který by měl byt na povrchu pružný a lehce upečený a natřeme na něj čokoládovou náplň a pečeme cca 10 minut.

🔶Pak korpusek vytáhneme a natřeme na něj dýňovou náplň a vidličkou opatrně obě náplně propojíme. Pečeme ještě cca 20 minut. Pak necháme vychladnout a dozdobíme nočky dle fantazie.

🔶Nočky opět vždy vyšleháme ingredience a dvěma lžičkami pak zdobíme.

Autor receptu Tichovy Dobroty