Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pohrkané řezy - rychlovka

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PIŠKOT I ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu )

  • 8 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 4 lžíce vody
  • 9 lžic polohrubé mouky
  • 1 PDP
  • špetička soli

PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super )

  • 4 vejce
  • 300 g cukru
  • 8 a 1/2 lžíce vody
  • 8 lžic oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 PDP

Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !

"HRK-HRK" KRÉM

  • 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana )
  • 1 plechovka mandarinek
  • 1 plechovka ananasu
  • 1-2 pytlíky pudingu bez vaření "Olé" od Dr. Oetkera
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čokoláda na postrouhání

POSTUP PŘÍPRAVY:

PIŠKOT I. - z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.

PIŠKOT II. - žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme elektrickým šlehačem - alespoň 5-7 min.!!! Poté opatrně vmícháme mouku smíchanou s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Po vychladnutí sejmeme pečící papír a rozetřeme krém.

HRK-HRK krém - do misky, kterou je možno uzavřít víkem nebo do hrnce s pokličkou nalijeme obě šťávy z kompotu ( přes cedník ), přidáme smetany, 1-2 OLÉ pudingy bez vaření, 1 ztužovač smetany. Uzavřeme víčkem nebo pokličkou a asi 1 minutu intenzivně hrkáme..... :-)) Pro ještě větší hladkost krému použijeme elektrický šlehač. Do krému přidáme okapané ovoce a promícháme. Vznikne z toho vynikající tuhý krém, který rozetřeme na vychladlý piškot. Na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené !!!

Nemá to chybu a je to SUPERRYCHLOVKA !!!!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PIŠKOT I ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu )

  • 8 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 4 lžíce vody
  • 9 lžic polohrubé mouky
  • 1 PDP
  • špetička soli

PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super )

  • 4 vejce
  • 300 g cukru
  • 8 a 1/2 lžíce vody
  • 8 lžic oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 PDP

Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !

"HRK-HRK" KRÉM

  • 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana )
  • 1 plechovka mandarinek
  • 1 plechovka ananasu
  • 1-2 pytlíky pudingu bez vaření "Olé" od Dr. Oetkera
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čokoláda na postrouhání

POSTUP PŘÍPRAVY:

PIŠKOT I. - z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.

PIŠKOT II. - žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme elektrickým šlehačem - alespoň 5-7 min.!!! Poté opatrně vmícháme mouku smíchanou s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Po vychladnutí sejmeme pečící papír a rozetřeme krém.

HRK-HRK krém - do misky, kterou je možno uzavřít víkem nebo do hrnce s pokličkou nalijeme obě šťávy z kompotu ( přes cedník ), přidáme smetany, 1-2 OLÉ pudingy bez vaření, 1 ztužovač smetany. Uzavřeme víčkem nebo pokličkou a asi 1 minutu intenzivně hrkáme..... :-)) Pro ještě větší hladkost krému použijeme elektrický šlehač. Do krému přidáme okapané ovoce a promícháme. Vznikne z toho vynikající tuhý krém, který rozetřeme na vychladlý piškot. Na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené !!!

Nemá to chybu a je to SUPERRYCHLOVKA !!!!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová