Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Polévka z medvědího česneku

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 20 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory (cca 200 g)
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a necháme bublat 10-12 minut do změknutí brambor.

Listy česneku zbavíme stopek (fakt je tam nenechávejte, nebo se vám namotají na tyčák jako mě a ten se vám zadře:o)), omyjeme a vložíme do polévky. Necháme minutku zavadnout a pak polévku rozmixujeme na co nejhladší krém. Přidáme smetanu, asi minutu provaříme a ihned podáváme s krutony nebo pečivem.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 20 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory (cca 200 g)
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a necháme bublat 10-12 minut do změknutí brambor.

Listy česneku zbavíme stopek (fakt je tam nenechávejte, nebo se vám namotají na tyčák jako mě a ten se vám zadře:o)), omyjeme a vložíme do polévky. Necháme minutku zavadnout a pak polévku rozmixujeme na co nejhladší krém. Přidáme smetanu, asi minutu provaříme a ihned podáváme s krutony nebo pečivem.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty