Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pomazánka s dýní Hokkaido

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g očištěné dýně Hokkaido
  • 400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 plátek másla cca 1cm silný
  • sůl podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.

V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.

Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.

Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.

Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.

Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.

Autor receptu Anna Kociková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g očištěné dýně Hokkaido
  • 400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 plátek másla cca 1cm silný
  • sůl podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.

V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.

Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.

Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.

Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.

Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.

Autor receptu Anna Kociková