Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pomazánka z pečeného česneku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 palice česneku
  • 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sušený tymián

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Česnek horzintálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opeptříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.

Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.

Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 palice česneku
  • 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sušený tymián

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Česnek horzintálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opeptříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.

Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.

Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty