Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Povidloň z Be Be sušenek

5.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.

Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.

Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.  

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.

Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.

Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.  

Autor receptu Ivana Nawratová