Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pražský flamendr (guláš)

Autor AutordesnaVzkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 70g rajského protlaku
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • velký brambor
  • trochu oleje
  • voda
  • kostka masoxu
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.

Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.

Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 600g vepřové plece
  • 2 cibule
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 70g rajského protlaku
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • velký brambor
  • trochu oleje
  • voda
  • kostka masoxu
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.

Brambor oloupeme, nastouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne.

Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.

Autor receptu desna