Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Propletené nutelové bochánky

4.9 8

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Kynuté těsto:

  •  špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal

  • na pomazání Nutela

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.

Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.

Foto Jana Šenkyříková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Kynuté těsto:

  •  špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal

  • na pomazání Nutela

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.

Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.

Foto Jana Šenkyříková