Hledat
Filters

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 2X 33% SMETANA
  • 1 HRNEK PLNOTUČNÉHO MLÉKA
  • 1,5 KG BRAMBOR
  • PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
  • SŮL
  • 500G-750G (podle toho jak moc jste masový) KUŘECÍCH PRSOU
  • ČERVENÁ PAPRIKA
  • OLEJ
  • 1/2.HL. ČESNEKU
Postup přípravy:
  1. Brambory oškrábeme a škrabkou naškrábeme na kolečka, dáme do do hrnce zalejeme smetanama a mlékem dáme podle cca 2 č.lžičky provensálského koření a prolisovaný česnek a sůl na mírném ohni provaříme asi 20min. Na oleji osmahneme kuřecí maso nakrájené na maličké kousky posypané paprikou. Připravíme si pekáč vysypeme do něj připravené brambory a i kuřecí maso celé i s výpekem! Promícháme aby tam bylo maso stejnoměrně zakrejeme alobalem nebo druhým pekáčem a pečeme na 150 cca 45min. Pak alobal odkrejeme a dopečem do zlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

42
Zobrazit detail Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní
Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

42
Zobrazit detail Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory
Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zobrazit detail Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou
Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Zobrazit detail Letní brambory s cuketou - Hartmanice
TOPlist