Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pšeničné křupavé bagetky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g tvarohu (ve vaničce)
  • 220 g celozrnné pšeničné mouky
  • 220 g hl.mouky
  • 130 g ovesných vloček
  • 50 g lněných zlatých semínek
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových
  • 400 g vlažné vody
  • 20 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • solí

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kvasnice nadrobíme do vlažné vody, posypeme 1 lžičkou cukru a přiklopíme talířkem...necháme cca 10 minut vzejít.

Pak všechny ostatní suroviny robotem uhněteme..a těsto necháme 1 hodinu kynout.

Uděláme bagetky.., dáme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a vyvalíme vršek ve vločkách. Nařízneme žiletkou a pod utěrkou necháme opět 40 minut kynout.

Pečeme při horkém vzduchu na 210°C cca půl hodiny.

Jsou neskutečně dobrý.. já, jelikož jsem neměla slunečnicové, ani dýňové semínka-tak jsem je vynechala..ale přidala více hladké mouky..

Dobrou chuť

Autor receptu Reny Naty. A (FB skupina)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g tvarohu (ve vaničce)
  • 220 g celozrnné pšeničné mouky
  • 220 g hl.mouky
  • 130 g ovesných vloček
  • 50 g lněných zlatých semínek
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových
  • 400 g vlažné vody
  • 20 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • solí

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kvasnice nadrobíme do vlažné vody, posypeme 1 lžičkou cukru a přiklopíme talířkem...necháme cca 10 minut vzejít.

Pak všechny ostatní suroviny robotem uhněteme..a těsto necháme 1 hodinu kynout.

Uděláme bagetky.., dáme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a vyvalíme vršek ve vločkách. Nařízneme žiletkou a pod utěrkou necháme opět 40 minut kynout.

Pečeme při horkém vzduchu na 210°C cca půl hodiny.

Jsou neskutečně dobrý.. já, jelikož jsem neměla slunečnicové, ani dýňové semínka-tak jsem je vynechala..ale přidala více hladké mouky..

Dobrou chuť

Autor receptu Reny Naty. A (FB skupina)