Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pšenično žitná šlehačková bábovka

Autor AutordesnaVzkaz
4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 180g žitné mouky
  • 1 šlehačka 33% ( 250ml)
  • 3 vejce - žloutky
  • bílky zvlášť
  • 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
  • 1 vanilkový cukr
  • olej čtvrt hrnku
  • 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).

Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.

Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.

Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 180g žitné mouky
  • 1 šlehačka 33% ( 250ml)
  • 3 vejce - žloutky
  • bílky zvlášť
  • 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
  • 1 vanilkový cukr
  • olej čtvrt hrnku
  • 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).

Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.

Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.

Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)

Autor receptu desna