Hledat
Filters

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Potřebné přísady:
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 180g žitné mouky
  • 1 šlehačka 33% ( 250ml)
  • 3 vejce - žloutky
  • bílky zvlášť
  • 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
  • 1 vanilkový cukr
  • olej čtvrt hrnku
  • 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy
Postup přípravy:
  1. Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).
  2. Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.
  3. Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.
  4. Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist