Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Pudinkáče

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g Hery
  • necelá lžička soli
  • citronová kůra
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr a prosátou mouku pokojové teploty, do rohu dáme sůl a citronovou kůru, na opačném konci do důlku v mouce na lžičku cukru rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.

Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý díl prsty lehce roztáhneme na obdélník, potřeme čtvrtinou pudinku, svineme jako závin. Dva záviny spleteme do sebe a uložíme na plech s pečícím papírem. Vedle prvního uložíme i druhý a necháme ještě 30 minut nakynout. Před pečením potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dalších asi 17 minut. Pudinkáče přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme na ní vychladnout.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g Hery
  • necelá lžička soli
  • citronová kůra
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr a prosátou mouku pokojové teploty, do rohu dáme sůl a citronovou kůru, na opačném konci do důlku v mouce na lžičku cukru rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.

Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý díl prsty lehce roztáhneme na obdélník, potřeme čtvrtinou pudinku, svineme jako závin. Dva záviny spleteme do sebe a uložíme na plech s pečícím papírem. Vedle prvního uložíme i druhý a necháme ještě 30 minut nakynout. Před pečením potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dalších asi 17 minut. Pudinkáče přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme na ní vychladnout.

Autor receptu Ivana Nawratová