Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Řecké bifteki

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

na 2 porce:

  • 300 tučnějšího hovězí masa - mletého
  • 60 g sýra feta
  • 50 g červené cibule
  • 2 lístky máty (já nedávám, nemám mátu ráda)
  • 5 lístků  plocholisté petržele
  • lžička oregána
  • trochu čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sýr rozkrájíme na špalíčky s hranou 1x1 cm a délkou asi 7 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Bylinky (mátu, petržel oregáno) nasekáme na jemno.

Troubu předehřejeme na  190°C.

Maso vložíme do mísy, přidáme cibuli, bylinky, pepř, sůl, vejce a kůru z citronu a pečlivě promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 stejně velké díly (na každou porci dvě šišky).

Navlhčíme si ruce. Každou část masa vezmeme, vytvoříme z něj placku na dlaň velkou, vložíme na ní špalíček sýra a maso kolem něj zabalíme do šišky.

Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm šišky ze všech stran dozlatova. Položíme je na pekáč a dáme dopéct do trouby na 10 minut. Já po 10 minutách stáhnu troubu na 80°C a udržuju tak maso teplé, dokud není hotová příloha, salát a tak. 

Jako přílohu můžeme zvolit brambor, nebo zeleninový salát. Dále můžeme podávat tzatziki, kousek citronu a cherry rajčata. 

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

na 2 porce:

  • 300 tučnějšího hovězí masa - mletého
  • 60 g sýra feta
  • 50 g červené cibule
  • 2 lístky máty (já nedávám, nemám mátu ráda)
  • 5 lístků  plocholisté petržele
  • lžička oregána
  • trochu čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sýr rozkrájíme na špalíčky s hranou 1x1 cm a délkou asi 7 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Bylinky (mátu, petržel oregáno) nasekáme na jemno.

Troubu předehřejeme na  190°C.

Maso vložíme do mísy, přidáme cibuli, bylinky, pepř, sůl, vejce a kůru z citronu a pečlivě promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 stejně velké díly (na každou porci dvě šišky).

Navlhčíme si ruce. Každou část masa vezmeme, vytvoříme z něj placku na dlaň velkou, vložíme na ní špalíček sýra a maso kolem něj zabalíme do šišky.

Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm šišky ze všech stran dozlatova. Položíme je na pekáč a dáme dopéct do trouby na 10 minut. Já po 10 minutách stáhnu troubu na 80°C a udržuju tak maso teplé, dokud není hotová příloha, salát a tak. 

Jako přílohu můžeme zvolit brambor, nebo zeleninový salát. Dále můžeme podávat tzatziki, kousek citronu a cherry rajčata. 

Autor receptu i fotografie Marcela - Pradobroty