Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Řezy karamelka

4.8 9

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce teplé až horké vody

Na povrch:

  • 1 marmeláda či džem
  • cca 1,5 balíčku piškotů
  • rum + voda (cca 1dcl v poměru 1:1)
  • čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření + kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany )

Krém:

  • 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel
  • 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný)
  • kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla)

Na plech:

  • tuk
  • hr.mouka na vysypání plechu či pečící papír

POSTUP PŘÍPRAVY:

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to ták dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou jednoduché.

Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.

Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou či džemem, aby držely piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1) nebo můžou být i máčené v kávě. Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povrch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.

Autor receptu Petra B.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce teplé až horké vody

Na povrch:

  • 1 marmeláda či džem
  • cca 1,5 balíčku piškotů
  • rum + voda (cca 1dcl v poměru 1:1)
  • čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření + kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany )

Krém:

  • 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel
  • 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný)
  • kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla)

Na plech:

  • tuk
  • hr.mouka na vysypání plechu či pečící papír

POSTUP PŘÍPRAVY:

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to ták dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou jednoduché.

Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.

Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou či džemem, aby držely piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1) nebo můžou být i máčené v kávě. Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povrch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.

Autor receptu Petra B.