Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Rybízové řezy

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g Hery

Náplň:

  • 5 vajec
  • 700 ml mléka
  • 300 g cukru krupice
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 750 g rybízu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze surovin na těsto uděláme drobenku, nasypeme ji na vymazaný plech 30 x 40 cm, lehce přitlačíme a předpečeme na 180°C asi 12 minut. Mezi tím uvaříme pudink: do 200 ml mléka zamícháme 5 žloutků, 150 g cukru a pudinkové prášky, toto nalijeme do zbývajícího již vařícího mléka a 1 minutu provaříme. Vychladíme. Opatrně vmícháme rybíz a náplň natřeme na korpus. Z bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh, opatrně jej natřeme na náplň a pečeme na 160°C asi 20 minut. Krájíme dobře vychlazené.

Autor receptu Ivana Nawratová.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g Hery

Náplň:

  • 5 vajec
  • 700 ml mléka
  • 300 g cukru krupice
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 750 g rybízu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze surovin na těsto uděláme drobenku, nasypeme ji na vymazaný plech 30 x 40 cm, lehce přitlačíme a předpečeme na 180°C asi 12 minut. Mezi tím uvaříme pudink: do 200 ml mléka zamícháme 5 žloutků, 150 g cukru a pudinkové prášky, toto nalijeme do zbývajícího již vařícího mléka a 1 minutu provaříme. Vychladíme. Opatrně vmícháme rybíz a náplň natřeme na korpus. Z bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh, opatrně jej natřeme na náplň a pečeme na 160°C asi 20 minut. Krájíme dobře vychlazené.

Autor receptu Ivana Nawratová.