Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rýže
  • voda
  • mléko - sojové vanilkové
  • vejce
  • jablečné pyré
  • smrkový med
  • skořice
  • našlehaný sníh, zakysaná smetana, tvaroh, brusinky - podle chuti dozdobíme, každý jak má rád

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rýži si uvařím ve vodě (1hrnek rýže-4hrnky vody) a nechám kompletně odpařit vodu . Když už nemám vodu zaliji to mlékem (osvědčilo se mi sojové vanilkové) a dovařím .

Ještě do horké rýže přidám dvě vajíčka nebo jen bilky a promíchám... troubu předehřeji cca na 180°C z obou stran a mezi tím náplním ryzovou směsi formičky na muffiny (mám nepřilnavý plech) až povrch zhnědne tak píchnu špejlí do nákypu a zkontroluji jestli je to částečně tuhé.

Pokud ano, vyndám a vyklopím. Nákypky naservíruji na talířky a ozdobím (našlehaný sníh, zakys. smetana , jogurt zmixovaný s ovocem , šlehaný tvaroh , brusinky je toho spousta) vedle toho ta hromádka je jablečné pyré se skořicí a lehce ozdobené smrkovým medem (krásně to ovoní) na vrch bílého zdobení dávám lístek bazalky jen tak.

Dobrou chuť!!

Autor receptu Honza Moravec

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rýže
  • voda
  • mléko - sojové vanilkové
  • vejce
  • jablečné pyré
  • smrkový med
  • skořice
  • našlehaný sníh, zakysaná smetana, tvaroh, brusinky - podle chuti dozdobíme, každý jak má rád

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rýži si uvařím ve vodě (1hrnek rýže-4hrnky vody) a nechám kompletně odpařit vodu . Když už nemám vodu zaliji to mlékem (osvědčilo se mi sojové vanilkové) a dovařím .

Ještě do horké rýže přidám dvě vajíčka nebo jen bilky a promíchám... troubu předehřeji cca na 180°C z obou stran a mezi tím náplním ryzovou směsi formičky na muffiny (mám nepřilnavý plech) až povrch zhnědne tak píchnu špejlí do nákypu a zkontroluji jestli je to částečně tuhé.

Pokud ano, vyndám a vyklopím. Nákypky naservíruji na talířky a ozdobím (našlehaný sníh, zakys. smetana , jogurt zmixovaný s ovocem , šlehaný tvaroh , brusinky je toho spousta) vedle toho ta hromádka je jablečné pyré se skořicí a lehce ozdobené smrkovým medem (krásně to ovoní) na vrch bílého zdobení dávám lístek bazalky jen tak.

Dobrou chuť!!

Autor receptu Honza Moravec