Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Rýžový nákyp se švestkami

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky rýže
  • 4 hrnky rýžového mléka
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • švestky
  • rozinky
  • strouhaný kokos
  • skořice
  • kokosový olej
  • (agávový sirup)

POSTUP PŘÍPRAVY:

V rýžovém mléce se skořicí jsem uvařila doměkka rýži.

Do uvařené rýže jsem vmíchala rozinky, kokos a ještě trochu skořice (podle chuti osladit sirupem).

Do kokosovým olejem vymazané zapékací mísy jsem dala polovinu rýžové směsi, pokladla švestkami a zakryla druhou polovinou rýžové směsi. Vše jsem zalila ještě kokosovým mlékem, posypala kokosem a hurá do trouby.

180°C, přibližně 30 minut.

Autor receptu Jana Holimanová (Veg.Jenny)

https://www.facebook.com/pages/VEGJENNY/1467412550202229?fref=photo

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky rýže
  • 4 hrnky rýžového mléka
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • švestky
  • rozinky
  • strouhaný kokos
  • skořice
  • kokosový olej
  • (agávový sirup)

POSTUP PŘÍPRAVY:

V rýžovém mléce se skořicí jsem uvařila doměkka rýži.

Do uvařené rýže jsem vmíchala rozinky, kokos a ještě trochu skořice (podle chuti osladit sirupem).

Do kokosovým olejem vymazané zapékací mísy jsem dala polovinu rýžové směsi, pokladla švestkami a zakryla druhou polovinou rýžové směsi. Vše jsem zalila ještě kokosovým mlékem, posypala kokosem a hurá do trouby.

180°C, přibližně 30 minut.

Autor receptu Jana Holimanová (Veg.Jenny)

https://www.facebook.com/pages/VEGJENNY/1467412550202229?fref=photo