Hledat
Filters

Šátečky z Pošumaví

Potřebné přísady:

Dávka vyjde na cca 40 ks

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 25 dkg másla
  • 2 vejce
  • 5 dkg cukru
  • kvásek (11 lžic teplého mléka, 3 lžíce cukru, 4 dkg droždí, 2 lžíce hladké mouky)
  • mák, povidla, tvaroh (podle chuti)
  • rum, máslo – na potření
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme mouku, vlažné máslo, rozkvedlaná vejce, kvásek a zapracujeme vláčné těsto. Když použijete sušené droždí, musíte dodržet ostatní suroviny do kvásku. Je trochu mazlavější, ale nebojte se, až začnete válet, krásně se s ním pracuje. NENECHÁME KYNOUT a hned rozválíme, vykrájíme čtverečky, naplníme a tvoříme šátečky. Vyrovnáme na vymazaný plech a teprve potom necháme 10 minut kynout. Po upečení potřeme rozehřátým máslem s rumem a posypeme moučkovým cukrem.
  2. Pečeme na 190 stupňů cca 10 minutek, ale raději dejte na svou troubu. každá peče jinak.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist