Hledat
Filters

Semifreddo s ořechy

Potřebné přísady:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 4 vrchovaté lžíce cukru krupice
  • 100 g čokolády (hořké, mléčné, tu kterou máte rádi…)
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 3 hrsti ořechů (dala jsem směs vlašských a lískových ořechů)
  • 2 lžíce medu
Postup přípravy:
  1. Ořechy vysypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme je medem a 15 minut je pečeme v troubě na 200°C. Po vychladnutí ořechy nasekáme na menší kousky. Smetanu ke šlehání ušleháme se 2 lžícemi cukru do polotuha. Pak k ní přidáme mascarpone a vyšleháme dotuha. Čokoládu nasekáme na malé kousky. Žloutky se 2 lžícemi cukru vyšleháme do pěny. Vyšlehané žloutky nalijeme ke smetaně a zlehka promícháme. Nakonec přidáme citrónovou kůru a posekanou čokoládu. Směs vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a dáme ztuhnout do mrazáku na 10 minut. Poté semifreddo posypeme nasekanými ořechy, zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc ztuhnout do mrazáku.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist