Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Slavnostní jablkový dezert

4.8 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PIŠKOT ( suroviny na 2ks )

  • 8 vajec
  • 3 lžíce vody
  • 9 lžic cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • skořice

MEZI 2 PIŠKOTY

  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • trochu cukru moučka
  • skořice
  • 1,5 - 2 kg jablek
  • cukr
  • citron
  • skořice
  • 2 vanilkové pudingy

POSTUP PŘÍPRAVY:

PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty ( na pečícím papíru ).

Než piškoty zchladnou, připravíme si smetanovou náplň - ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanými smetanami, cukrem a skořicí. Rozetřeme na piškot a přikryjeme druhým piškotem.

Oloupaná jablka rozkrájíme na malé kousky a s cukrem, citronovou šťávou a skořicí dusíme, aby jablka zvláčněla - pozor - nedusit až do rozpadnutí ( množství cukru a citronu volíme dle chuti - já dávám tak 6 vrchovatých lžic cukru a 2 citrony ). 2/3 jablek rozprostřeme na vrchní piškot. Zbytek jablek necháme úplně rozvařit a rozmixujeme na kaši. Hmotu doplníme do 1l vodou, přivedeme k varu a přidáme vanilkové pudingy rozmíchané v 0.2l vody. Povaříme, aby vznikl tuhý jablkový puding. Puding nalijeme na jablka a necháme ztuhnout.

PODÁVÁME CHLAZENÉ !!!

Je to VYNIKAJÍCÍ, dělávám to pro návštěvy a vždycky se oblizují až za ušima :-)

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

PIŠKOT ( suroviny na 2ks )

  • 8 vajec
  • 3 lžíce vody
  • 9 lžic cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • skořice

MEZI 2 PIŠKOTY

  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • trochu cukru moučka
  • skořice
  • 1,5 - 2 kg jablek
  • cukr
  • citron
  • skořice
  • 2 vanilkové pudingy

POSTUP PŘÍPRAVY:

PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty ( na pečícím papíru ).

Než piškoty zchladnou, připravíme si smetanovou náplň - ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanými smetanami, cukrem a skořicí. Rozetřeme na piškot a přikryjeme druhým piškotem.

Oloupaná jablka rozkrájíme na malé kousky a s cukrem, citronovou šťávou a skořicí dusíme, aby jablka zvláčněla - pozor - nedusit až do rozpadnutí ( množství cukru a citronu volíme dle chuti - já dávám tak 6 vrchovatých lžic cukru a 2 citrony ). 2/3 jablek rozprostřeme na vrchní piškot. Zbytek jablek necháme úplně rozvařit a rozmixujeme na kaši. Hmotu doplníme do 1l vodou, přivedeme k varu a přidáme vanilkové pudingy rozmíchané v 0.2l vody. Povaříme, aby vznikl tuhý jablkový puding. Puding nalijeme na jablka a necháme ztuhnout.

PODÁVÁME CHLAZENÉ !!!

Je to VYNIKAJÍCÍ, dělávám to pro návštěvy a vždycky se oblizují až za ušima :-)

Autor receptu: Lucie Kratochvílová