Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Šlehačkové rohlíčky - fantastické

4.7 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO

  • 45 dkg hladké mouky
  • 1 Hera
  • 250ml smetany ke šlehání
  • špetka soli

  • žloutek na potření
  • směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

NÁDIVKY :

Nádivky - maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, ......

Tvarohová

  • tvaroh
  • moučkový cukr
  • vejce
  • rum
  • citrónová kůra
  • rozinky

Maková

  • povaříme mletý mák
  • mléko
  • cukr
  • skořice
  • trošku rumu
  • citrónová kůra

Povidlová

  • švestková povidla ( lepší jsou, když obsahují jablka )
  • moučkový cukr
  • rum
  • strouhaný perník
  • citrónová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které nožem rozdělíme na osminky. Na každý kousek dáváme nádivku. Zabalíme do rohlíčků - začínáme od široké strany, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Pozor také na strany rohlíčku - řádně zabalit, aby nevytekla nádivka.

Rohlíček potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Mírně zchladlé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru.

VYNIKAJÍCÍ, vhodné na cesty ( dlouho vydrží ) i jako pohoštění pro návštěvu.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO

  • 45 dkg hladké mouky
  • 1 Hera
  • 250ml smetany ke šlehání
  • špetka soli

  • žloutek na potření
  • směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

NÁDIVKY :

Nádivky - maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, ......

Tvarohová

  • tvaroh
  • moučkový cukr
  • vejce
  • rum
  • citrónová kůra
  • rozinky

Maková

  • povaříme mletý mák
  • mléko
  • cukr
  • skořice
  • trošku rumu
  • citrónová kůra

Povidlová

  • švestková povidla ( lepší jsou, když obsahují jablka )
  • moučkový cukr
  • rum
  • strouhaný perník
  • citrónová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které nožem rozdělíme na osminky. Na každý kousek dáváme nádivku. Zabalíme do rohlíčků - začínáme od široké strany, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Pozor také na strany rohlíčku - řádně zabalit, aby nevytekla nádivka.

Rohlíček potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Mírně zchladlé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru.

VYNIKAJÍCÍ, vhodné na cesty ( dlouho vydrží ) i jako pohoštění pro návštěvu.

Autor receptu: Lucie Kratochvílová