Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Smažený celer s celerovou kaší

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Smažený celer:

  • celer
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • citrónová šťáva

Celerová kaše:

  • 1 velká cibule
  • 700 g celeru
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce másla
  • 600 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smažený celer:

Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.

Celerová kaše:

V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.

Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Smažený celer:

  • celer
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • citrónová šťáva

Celerová kaše:

  • 1 velká cibule
  • 700 g celeru
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce másla
  • 600 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smažený celer:

Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.

Celerová kaše:

V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.

Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.

Autor receptu Tereza Klainová